1. 11. 2024   |   svátek má Felix
 

Zapomenuté heslo › Salát z červené řepy

Název Množství a jednotka
červená řepa 1/2 kg
křen syrový kousek
sůl
cukr
citrónová šťáva
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Červenou řepu omyjeme a uvaříme vcelku doměkka. Vychladlou oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, nebo nakrájíme na plátky a dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou, případně octem. Přidáme lžičku olivového oleje, aby se zachovaly vitamíny rozpustné v tucích. Sypeme nastrouhaným křenem.


 


RECEPTY

Marináda na krkovičku

Postup: Do mísy dáme olej - podle potřeby a množství nakládaného masa, na 1kg masa cca... zobrazit recept

RECEPTY

Coca-cola řezy

Postup: Nejprve dáme do kastrůlku 250g másla, 250ml Coca-coly, 4 lžíce hořkého kakaa a... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkový betlém a svícínky

Postup: V hrnci rozpustíme 1 lžíci tuku a vody a přidáme med. Do mísy dáme mouku, cukr,... zobrazit recept

RECEPTY

Hladká Ančka

Postup: Nakrájené houby dáme vařit do 1,5l vroucí osolené vody s kmínem. Vaříme asi 20... zobrazit recept

RECEPTY

Kapusta zapečená s čedarem

Postup: Kapustu očistíme, nakrájíme nadrobno a povaříme v mírně osolené vodě 5 minut.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...