6. 10. 2022   |   svátek má Hanuš
 

Pařížská roláda

Název Množství a jednotka
vejce 5 ks
cukr krupice 5 lžic
polohrubá mouka 5 lžic
sůl špetka
pařížská šlehačka 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a lehce vmícháme žloutky a polohrubou mouku. Těsto rozetřeme na větší plech vyložený pečicím papírem a dáme do vyhřáté trouby na 200° upéct. Pečeme maximálně 8 minut (po pěti minutách už hlídáme, jakmile začne moučník růžovět, vyzkoušíme špejlí a pokud se nelepí, vytáhneme jej). Necháme trochu zchladnout.

Dvě pařížské šlehačky smícháme se dvěma lžícemi moučkového cukru a ztužovači a ušleháme do tužšího krému.
Krémem potřeme ještě na plechu upečené těsto a opatrně roládu zavineme. Hotovou roládu pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.


 


RECEPTY

Domácí jahodový Mrož

Postup: Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky nadívané jatýrky

Postup: Vepřová (nebo kuřecí) játra nakrájíme na co nejmenší kostičky a orestujeme na... zobrazit recept

RECEPTY

Kulajda

Postup: Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky, sušené houby (sušených dáme tak... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboráky se zelím

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Kynuté rohlíčky s ořechovou náplní

Postup: Droždí necháme vzejít v teplém oslazeném mléce.Do mísy dáme mouku, cukr,... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...