15. 1. 2021   |   svátek má Alice
 

Domácí mozaika

Název Množství a jednotka
vepřový bůček 1 kg
kabanos 1/2 kg
vejce slepičí vařené (celé) 3 ks
vejce slepičí syrové (celé) 4 ks
majoránka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 45 min.
Jarča



Postup
Vepřový bůček pomeleme, přidáme na kostičky nakrájený kabanos nebo jinou uzeninu, majoránku, sůl, mletý nebo drcený kmín, oloupaný a prolisovaný česnek, vegetu, vejce uvařené na tvrdo a nakrájené na kostičky, a vejce syrová.
Vše smícháme, dáme do tlačenkového střeva. Pečlivě z každé strany zavážeme. Vaříme 45 minut /po 20 minutách v hrnci obrátíme/. Vychladíme a krájíme na plátky.


 


RECEPTY

Mořský vlk na česneku s petrželkou

Postup: Mořského vlka (nebo jinou rybu) očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou od... zobrazit recept

RECEPTY

Karlovarský knedlík

Postup: Rohlíky (housky) nakrájíme na malé kostičky a necháme trošku oschnout. Nejlépe... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené těstoviny s hlívou ústřičnou

Postup: Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, přidáme 1 lžíci olivového oleje. ... zobrazit recept

RECEPTY

Makovec s jablkovou polevou

Postup: Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, cukr, mléko, olej, mletý mák, vejce,... zobrazit recept

RECEPTY

Kopr ve sladkokyselém nálevu

Postup: Čerstvý, opláchnutý kopr drobně nasekáme, dáme do malých skleniček a zalijeme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...