30. 4. 2024   |   svátek má Blahoslav
 

Rýžové placky

Název Množství a jednotka
rýže 1 hrnek
olej 2 lžíce
cibule 1/2 ks
studená voda 2 hrnky
nastrouhaný sýr 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli. Přidáme rýži, osolíme, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Nemícháme, rýže by se připálila. Pokud je třeba přilijeme trochu vody. Když je rýže měkká necháme ji vychladnout. Přendáme ji do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, nastrouhanou šunku, vejce, koření a pokud je třeba zahustíme strouhankou. Ochutíme soli.
Ze směsi tvoříme placičky, obalíme je ve strouhance a na rozehřátém oleji placičky smažíme z obou stran dozlatova.
Podáváme se zeleninou nebo jogurtovým dipem /bílý jogurt, česnek, sůl/.


 


RECEPTY

Pišingr (Pischingerův dort)

Postup: Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme cukr, 4 lžíce mléka,... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní kuřecí křidýlka

Postup: Křidýlka si omyjeme, osušíme a osolíme.Připravíme si marinádu. Do větší misky... zobrazit recept

RECEPTY

"Zelená" z krupice a vajíčka

Postup: V hrnci zpěníme plátek másla, zasypeme dvěma lžícemi dětské krupičky a za... zobrazit recept

RECEPTY

Hruškový koláč s oříšky a tajemstvím

Postup: Oloupeme dvě větší hrušky a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme šťávou z... zobrazit recept

RECEPTY

Okurky podle babičky Aničky

Postup: Koupíme si asi 5 kg nakládaček okurek, namočíme je do vody , kartáčkem očistíme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

U Strakatého koně

Penzion je díky své poloze na samotě u lesa ideálním místem jak pro rodinnou...