V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli. Přidáme rýži, osolíme, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Nemícháme, rýže by se připálila. Pokud je třeba přilijeme trochu vody. Když je rýže měkká necháme ji vychladnout. Přendáme ji do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, nastrouhanou šunku, vejce, koření a pokud je třeba zahustíme strouhankou. Ochutíme soli. Ze směsi tvoříme placičky, obalíme je ve strouhance a na rozehřátém oleji placičky smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme se zeleninou nebo jogurtovým dipem /bílý jogurt, česnek, sůl/.
Povedlo se nám přesolit?
Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme
mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka
nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme....
zobrazit článek