18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Výživová poradna › Halászlé /rybí polévka/

Název Množství a jednotka
kapr 1 ks
olej
cibule 1-2 ks
rajský protlak 100 g
bílá paprika 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: maďarská
Příprava: 20 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Z kapřích hlav si uvaříme vývar.
Na oleji zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme podle chuti sladkou a pálivou papriku, rajský protlak, nakrájenou od semínek zbavenou papriku, filety z kapra, zalijeme vývarem a povaříme. Na závěr přidáme do polévky oloupaná nakrájená rajčata. Polévku dochutíme pepřem a soli a ještě chvíli povaříme.


 


RECEPTY

Thajské vepřové soté (Phad Gra Pao Mu)

Postup: Česnek oloupeme a společně s chilli papričkami rozmixujeme na pastu. Pokud máme... zobrazit recept

RECEPTY

Hanácká zelňačka

Postup: Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme 1l studené vody, osolíme, přidáme pepř,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na paprice

Postup: Kuře - můžeme použít celé naporcované kuře, kuřecí stehna, čtvrtky nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené palačinky s drůbežími játry

Postup: Palačinky: Z mléka, vajec, mouky a soli ušleháme řidší těstíčko. Na teflonovou... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené tousty se sýrem

Postup: Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme utřený česnek, nadrobno... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...