Kotlety (s kostí nebo bez, je to jedno) zlehka naklepeme, mírně osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením - může být i jiné, podle chuti a potřeme pikantní hořčicí. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky asi 3-5 mm silné. Na dno většího pekáče (není třeba vymazávat) poklademe kolečka cibule a položíme na ni plátky masa. Na maso rozložíme polovinu brambor, mírně osolíme, okořeníme grilovacím kořením, na brambory dáme opět kolečka cibule a poslední vrstvu tvoří druhá polovina brambor. Opět je osolíme a okořeníme. Vše zalijeme dvěma šlehačkami, zakryjeme poklicí a dáme do vyhřáté trouby péct na 180°. Pečeme hodinu, po hodině pekáč odkryjeme a bez poklice dopečeme ještě asi 10 - 15 minut dozlatova.
Tip: Místo kotlet můžeme klidně použít zlehka naklepané kuřecí prsní/stehenní řízky nebo krůtí prsa.
Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35
lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným
nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI....
zobrazit článek