Ořechy umeleme nebo rozmixujeme, dáme do kastrůlku, zalijeme mlékem a přidáme moučkový a vanilkový cukr. Povaříme za stálého míchání pět minut od bodu varu, necháme trochu vyvařit mléko, až se za vařečkou táhne cestička. Odstavíme a vmícháme mleté piškoty a rum. Nádivkou plníme linecké košíčky, košíčky z tlapkového těsta nebo lepené cukroví. Ještě teplou nádivku nanášíme lžičkou, pak necháme vychladit naplněné cukroví, teprve úplně vychladlé zdobíme čokoládou. Toto množství vychází na jednu dávku košíčků z lineckého těsta.
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek