18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Ořechová nádivka

Název Množství a jednotka
mleté vlašské ořechy 150 g
mléko 150 ml
moučkový cukr 70 g
piškoty 150 g
vanilkový cukr 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Ořechy umeleme nebo rozmixujeme, dáme do kastrůlku, zalijeme mlékem a přidáme moučkový a vanilkový cukr. Povaříme za stálého míchání pět minut od bodu varu, necháme trochu vyvařit mléko, až se za vařečkou táhne cestička. Odstavíme a vmícháme mleté piškoty a rum. Nádivkou plníme linecké košíčky, košíčky z tlapkového těsta nebo lepené cukroví. Ještě teplou nádivku nanášíme lžičkou, pak necháme vychladit naplněné cukroví, teprve úplně vychladlé zdobíme čokoládou.
Toto množství vychází na jednu dávku košíčků z lineckého těsta.


 


RECEPTY

Králík na burgundský způsob

Postup: Králíka naporcujeme, můžeme použít také králičí plec, stehna nebo hřbety. Mrkev... zobrazit recept

RECEPTY

Falešný tatarák 2

Postup: Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme mletou sladkou a pálivou papriku,... zobrazit recept

RECEPTY

Marocké krůtí biftečky s kuřecími játry

Postup: Kuřecí játra očistíme a rozmixujeme. Mleté krůtí maso smícháme s rozmixovanými... zobrazit recept

RECEPTY

Čínské čtverečky

Postup: Na vál nasypeme hladkou mouku, cukr, mleté neloupané mandle, kakao, skořici,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna s medovou kůrkou

Postup: Stehna omyjeme, osolíme, okořeníme Adamovými žebry. Podlijeme 1 dl horké vody a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...