Název | Množství a jednotka |
---|---|
hladká mouka | 200 g |
hořké mandle | 100 g |
máslo | 100 g |
moučkový cukr | 120 g |
vejce | 1 ks |
med | 1 lžíce |
hořké kakao | 1 lžíce |
badyán | 1/4 lžičky |
skořice | 1/2 lžičky |
hřebíček mletý | 1/4 lžičky |
zázvor mletý | špetka |
bílek | 1 ks |
mandle na zdobení | |
čokoládový krém |
Na vál nasypeme hladkou mouku, cukr, mleté neloupané mandle, kakao, skořici, mletý nebo dobře rozdrcený badyán (asi 1/4 hvězdičky), 2 pomleté hřebíčky a na špičku nože zázvoru. Promícháme, uprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj vajíčko a pomocí másla a medu vypracujeme těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladu na dvě hodiny odpočinout. Potom těsto rozválíme a vykrájíme čtverečky (vezmu rádýlko a udělám čtverečky rádýlkem). Polovinu tvarů potřeme bílkem a posypeme nudličkami loupaných mandlí - z mandlových nudliček tvoříme "čínská" písmena. Upečeme v troubě na 160° asi 8 - 10 minut. Upečené vychladlé čtverečky spojíme čokoládovým krémem.
Čokoládový krém:
125g změklého másla utřeme do pěny, přidáme 1 žloutek a 100g změklé čokolády.
Z uvedeného množství je cca 80 ks.
Postup: Broskve omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, dáme do většího... zobrazit recept
Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Do větší mísy si připravíme marinádu. Olej,... zobrazit recept
Postup: Plechovku slazeného kondenzovaného mléka (Salko) dáme do vyššího hrnce,... zobrazit recept
Postup: Pstruhy omyjeme, osušíme a nasolíme. Necháme asi půl hodiny odpočinout. Na... zobrazit recept
Postup: Den předem si namočíme fazole, hrách a houby (v jednom hrnci). Druhý den dáme... zobrazit recept
Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek
Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...