Cukety dobře umyjeme kartáčkem ve studené vodě, odkrojíme konce a nastrouháme (neoloupané) na hrubém struhadle. Osolíme, necháme chvíli odstát, rukou cuketu trochu vymačkáme a přebytečnou vodu slijeme - jen co jde, cuketa bude pouštět vodu dále. Přidáme vejce, prolisovaný česnek a zahustíme kukuřičnou moukou. Směs opepříme a na trošce oleje lžící naneseme těsto, rozplácneme na tenčí placičky a smažíme z obou stran dozlatova. Placičky můžeme péct i nasucho na keramické pánvi, nebo upéct v troubě na pečícím papíře. Podáváme samotné jako bramboráky, nebo jako přílohu k masu. Místo kukuřičné můžeme dát samozřejmě hladkou mouku.
Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35
lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným
nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI....
zobrazit článek