18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Jogurtový dezert s malinami

Název Množství a jednotka
Bílý smetanový jogurt 3% 500 g
mascarpone 250 g
smetana ke šlehání 100 ml
moučkový cukr
maliny
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Do mísy dáme jogurt, půlku šlehačky, 2 lžíce cukru a mascarpone a společně ušleháme dohladka. Maliny v jiné misce rozmačkáme vidličkou a osladíme lžičkou cukru. Do misek nebo sklenic vložíme pár piškotů, a vrstvíme - do poloviny naneseme jogurtovou směs, další vrstva tvoří dvě lžičky rozmačkaných malin, opět jogurtová směs a nahoru dáme na ozdobu lžičku rozmačkaných malin a celé maliny na ozdobu. Dáme do lednice vychladit alespoň na dvě hodiny.


 


RECEPTY

Falešné matjesy z cukety

Postup: Cuketu omyjeme, neloupeme, nakrájíme na menší kostky nebo na tenké plátky, dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z mortadelly

Postup: Salám nakrájíme na tenká kolečka a pak na proužky.Do mísy dáme sterilovaný... zobrazit recept

RECEPTY

Višňový koláč

Postup: Těsto:Cukr utřeme se třemi žloutky (jeden žloutek si odložíme stranou do... zobrazit recept

RECEPTY

Lehký bramborový salát s medvědím česnekem

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená dýně se sýrem

Postup: Menší dýni hokkaido (cca 1kg) umyjeme, rozpůlíme a lžící vydlabeme semena... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...