19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Výživová poradna › Telecí ragů s mrkví a hráškem

Název Množství a jednotka
telecí maso 750 g
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
sušené houby 1 hrst
mrkev 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Telecí maso (kýtu, plecko, hrudí) nakrájíme na kostky a poprášíme hladkou moukou. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na sádle, do kterého přidáme lžíci másla. Na tomto základu zprudka opečeme telecí maso dozlatova. Přidáme najemno nasekaný česnek, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme lžíci rajského protlaku, promícháme a podlijeme vývarem tak, aby bylo maso jen potopené. Přidáme červené víno, sušené nebo čerstvé houby, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni doměkka za občasného podlévání vývarem. Ke konci dušení přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, povaříme doměkka a nakonec přidáme 5 lžic sterilovaného hrášku. Necháme prohřát, dochutíme solí, pepřem a podáváme s (nejlépe jasmínovou) rýží nebo s vařenými brambory.


 


RECEPTY

Domácí jahodový Mrož

Postup: Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl... zobrazit recept

RECEPTY

Játrový guláš

Postup: Kuřecí játra omyjeme očistíme a překrájíme na polovinu. V pánvi na oleji... zobrazit recept

RECEPTY

Italské krémové rizoto

Postup: Nadrobno nakrájenou šalotku necháme na olivovém oleji zesklovatět. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Smetanové brambory

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a mrkev nakrájenou na hrubší plátky dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkové řezy

Postup: Roztopíme si máslo a necháme chvilku vychladnout. Celá vajíčka ušleháme s... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...