10. 5. 2024   |   svátek má Blažena
 

Pesto z medvědího česneku

Název Množství a jednotka
medvědí česnek 50 g
piniové oříšky 30 g
sůl 1 lžička
extra panenský olivový olej 2 lžíce

Kuchyně: italská
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Nejprve v malém mixéru rozmixujeme piniové oříšky, přidáme dvě plné hrsti omytého medvědího česneku, lžičku soli, opět rozmixujeme, nakonec přidáme dvě lžíce olivového oleje a společně pomixujeme na hladkou pastu. Pesto se používá k ochucení těstovin (jen uvaříme těstoviny ve slané vodě, scedíme a promícháme s pestem), můžeme jím ochutit i rýži, brambory, hodí se pod maso, do různých např. tvarohových pomazánek, nebo ho můžeme natřít na bagetku jakožto přílohu při grilování masa, nebo jako podklad v obložené bagetě.
Pesto vydrží v uzavřené skleničce v lednici několik týdnů.

Tip:
Do pesta můžeme rozmixovat i trochu parmezánu, pak je ale určeno k rychlejší spotřebě. Naprosto stejným způsobem lze připravit pesto z čerstvých lístků bazalky, petrželky, koriandru i jiných bylinek.
Toto množství je na špagety pro 4 osoby.


 


RECEPTY

Krůtí prsa v bylinkové krustě

Postup: Krůtí prso vcelku prošpikujeme slaninou (ostrým tenkým nožem uděláme hlubší... zobrazit recept

RECEPTY

Uzená polévka se zeleninou a kroupami

Postup: Uzené maso uvaříme v mírně osolené vodě. Kroupy (střední krupky) uvaříme zvlášť... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotový zákusek s broskvemi

Postup: Žloutky šleháme s horkou vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Maminčin jablkový závin 1

Postup: Na vál prosijeme mouku, přidáme prášek do pečiva, změklé máslo, cukr, vejce a... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře v soli

Postup: Kuře opláchneme, osolíme ze všech stran i zevnitř. Do pekáčku nasypeme 1,5 kg... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Kraví hora

Hotel Kraví hora má stylovou NEKUŘÁCKOU RESTAURACI s dětským koutkem, která...