Vemínko očistíme, odkrájíme všechny tučné části, dáme do velkého hrnce s dostatečným množstvím studené vody, osolíme a uvaříme s kořenovou zeleninou, cibulí, novým kořením, petrželovou natí a pepřem doměkka. Uvařené vemeno nakrájíme na tenké plátky (1/2 cm), osolíme, namočíme do rozpuštěného másla, obalíme ve strouhance a z obou stran osmažíme dozlatova. Osmažené vemínko podlijeme vývarem, červeným vínem, povaříme pár minut, aby vyprchal alkohol, přidáme půl lžičky muškátového květu, špetku citronové kůry a podle chuti citronovou šťávu. Dochutíme solí, případně cukrem a pokud je šťáva moc řídká, můžeme zahustit trochou na másle osmažené strouhanky.
Tip: Vemínko můžeme udělat jen jako řízky - uvaříme jej v osolené vodě s kořenovou zeleninou doměkka, nakrájíme na tenké plátky, obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme na přepuštěném másle nebo na oleji dozlatova.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek