22. 5. 2024   |   svátek má Emil
 

Krémová česnečka

Název Množství a jednotka
česnek 8 stroužků
kuřecí vývar 1 l
máslo 2 lžíce
smetana ke šlehání 200 ml
hladká mouka 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup

Česnek prolisujeme a zpěníme na másle. Česnek se nesmí připálit, zhořknul by. Zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a smetanou a povaříme asi 15 minut. Chleba nebo housku opečeme na sádle. Polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme s opečeným chlebem.


 


RECEPTY

Domácí műsli

Postup: Do větší mísy nasypeme balení ovesných vloček, pohankové vločky, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní pstruh

Postup: Vykuchané, umyté, osušené pstruhy nasolíme a necháme odležet. Pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Mandlové rohlíčky

Postup: Oloupané mandle umeleme nebo rozmixujeme na jemnou moučku. Vsypeme na vál,... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z lilku

Postup: Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, rozložíme na talíř, osolíme z obou... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety aglio e olio s krevetami

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Mražené malé krevetky spaříme v cedníku vroucí... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...