Název | Množství a jednotka |
---|---|
hovězí líčka | 800 g |
velká mrkev | 2 ks |
petržel | 1 ks |
malý celer | 1/2 ks |
cibule | 2 ks |
červené víno | 500 ml |
silný hovězí vývar | 250 ml |
rajčatový protlak bez konzervantů | 2 lžíce |
šalvěj | 1 lžička |
tymián | 1 lžička |
bobkový list | 3 ks |
nové koření | 5 kuliček |
sůl | |
čerstvě mletý pepř | |
máslo | 30 g |
slunečnicový olej | 3 lžíce |
Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky a zprudka orestujeme na oleji. Osolíme,... zobrazit recept
Postup: Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Dáme do mísy.... zobrazit recept
Postup: Na vál si dáme prosátou hladkou mouku, mletý cukr, rozkrájené máslo, mleté... zobrazit recept
Postup: Na každou porci potřebujeme asi 3-4 plátky knedlíku. Knedlík nakrájíme na... zobrazit recept
Postup: Kapustičkám odřízneme košťály a odstraníme škaredé listy. V osolené vodě je... zobrazit recept
Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...