Vepřové koleno dáme do osolené vody, přidáme 3 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře a uvaříme doměkka - v hrnci cca 2,5 hod, v tlakáči stačí 3/4 hodinky. Koleno vyjmeme, necháme zchladnout, kůži nařízneme a potřeme utřeným česnekem (nešetříme s ním). V misce smícháme 100 ml černého piva s lžící medu, přidáme 2 lžíce hrubozrnné hořčice, lžičku grilovacího koření, 2 stroužky prolisovaného česneku, lžíci sojové omáčky, lžičku worchestru, promícháme a směsí potřeme uvařené koleno. Necháme odležet v lednici nejlépe do druhého dne. Koleno dáme do pekáčku, podlijeme 100 ml černého piva a pečeme nejprve půl hodiny přikryté, pak přidáme zbytek směsi, ve které jsme koleno marinovali, a za občasného potírání výpekem pečeme odkryté další půlhodinu.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek