1. 6. 2024   |   svátek má Laura
 

Bulharské biftečky (kefty)

Název Množství a jednotka
mleté maso mix (vepřové + hovězí) 750 g
cibule 1 ks
zelená čubrica 2 lžičky
saturejka 1 lžička
římský kmín 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: bulharská
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)


Kefty - bulharský pokrm, připravovaný z mletého masa, okořeněný typickým bulharským kořením. V některých verzích jsou biftečky okořeněny pouze pepřem, solí a petrželkou.



Postup
Mleté maso v poměru 50% hovězí a 50% vepřové smícháme se lžičkou soli, 2 lžičkami bulharského koření čubrica, lžičkou saturejky, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, půl lžičky mletého římského kmínu, půl lžičky drceného pepře, lžíci olivového oleje a rukou dobře prohněteme. Rukama potřenými olejem tvoříme placičky (nebo šištičky), které upečeme na grilu nebo na oleji na pánvi. Podle potřeby při grilování potřeme olejem.
Podáváme s brambory, cibulí a hořčicí nebo balkánským ajvarem.




Další fotografie
 


RECEPTY

Žampionový krém

Postup: Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky (klidně na větší kousky, polévka se... zobrazit recept

RECEPTY

Mléčná polévka

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby byly... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječná tlačenka

Postup: Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme sterilovaný... zobrazit recept

RECEPTY

Pažitková polévka

Postup: Do hrnce dáme máslo a na něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Jemná rybí polévka z tresky

Postup: Filé z tresky necháme povolit, zalijeme litrem studené vody, přidáme nové... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...