18. 6. 2024   |   svátek má Milan
 

Špagetová bábovka

Název Množství a jednotka
špagety 500 g
mleté maso 500 g
anglická slanina 100 g
vejce 3 ks
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Mamut :-)



Postup
Špagety uvaříme v osolené vodě téměř doměkka - nedovaříme úplně, budeme je ještě zapékat. Mezitím, než se uvaří špagety, připravíme si náplň z mletého masa. Mleté maso překrájíme na menší kousky a na trošce oleje orestujeme dozlatova - rozmícháváme vidličkou, aby se maso pěkně od sebe oddělilo. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme, okořeníme bazalkou, tymiánem, podlijeme červeným vínem a rajčatovou šťávou, přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata a podusíme - necháme šťávu vyvařit tak, abychom měli hutnější konzistenci. Přidáme prolisovaný česnek, zarovnanou lžičku cukru, 3 lžíce kečupu, promícháme a odstavíme z ohně. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do formy vrstvíme špagety - masová náplň - posypeme strouhaným sýrem, opakujeme podle potřeby, poslední vrstva jsou špagety. Povrch trochu umačkáme, uhladíme a dáme do vyhřáté trouby na 180° péct. Po deseti minutách bábovku zalijeme rozšlehanými vejci a dopečeme dozlatova. Hotovou bábovku ještě posypeme strouhaným sýrem nebo parmazánem.

Tip:
Masovou náplň můžeme vylepšit přidáním hříbků, žampiónů nebo hlívy, nebo přidáme na kostky nakrájenou cuketu, eidam můžeme vyměnit za goudu nebo klidně i nivu.
Před vložením do formy můžeme špagety s masem i sýrem promíchat, bábovka pak bude celistvější.



Další fotografie
 


RECEPTY

Mrkvový salát

Postup: Mrkev očistíme a jemně nastrouháme. dáme do misky a přidáme podle své chuti... zobrazit recept

RECEPTY

Tatrankové kuličky

Postup: Tatranky rozlámeme na menší kousky, nasypeme do nožového mixéru a rozdrtíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky na víně s brusinkami

Postup: Křepelky nasolíme, potřeme citronovou šťávou, lehce opepříme hrubě mletým... zobrazit recept

RECEPTY

Houbová polévka

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na lžíci sádla asi 10 minut.... zobrazit recept

RECEPTY

Tortilly plněné vepřovým masem a zeleninou

Postup: Vepřovou kýtu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...