2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Western fazole

Název Množství a jednotka
červené fazole v nálevu 1 plechovka
fazole s kukuřicí v tomatě 1 plechovka
uzené maso 150 g
jemné párky 4 ks
červená cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: mexická
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Zbytky uzeného masa nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. V hlubší pánvi na oleji orestujeme na půlměsíčky nakrájenou cibuli. Přidáme lžičku cukru, necháme mírně zkaramelizovat, přidáme uzené maso, párky, lehce osmahneme, zasypeme uzenou paprikou a vlijeme 1 plechovku červených fazolí a 1 plechovku červených fazolí s kukuřicí v tomatě. Zahustíme lžící rýžové (nebo hladké) mouky rozmíchané v trošce studené vody a povaříme asi 5 minut. Přidáme lžičku římského kmínu, osolíme, opepříme a okořeníme chilli podle chuti. Podáváme s chlebem.


 


RECEPTY

Tchýnino "maso na šťávě"

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a maso na menší kostky. Na sádle opečeme cibuli... zobrazit recept

RECEPTY

Lívanečky se sýrem Cottage

Postup: Cottage sýr smícháme vidličkou se třemi vajíčky, přidáme půl hrnku mletých... zobrazit recept

RECEPTY

Pražma na bylinkách

Postup: Pražmy (nebo jiné ryby, mořský vlk, pstruh, candát apod) očistíme, ostraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na medu s vůní rozmarýnu

Postup: Kuřecí stehna opláchneme, osolíme, okořeníme rozmarýnem a hrubě mletým pepřem... zobrazit recept

RECEPTY

Dračí nudličky

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na tenké... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...