21. 5. 2024   |   svátek má Monika
 

Nepečení zajíčci

Název Množství a jednotka
piškoty 160 mleté g
piškoty 25 ks
cukr mletý 120 g
máslo 60 g
mléko 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

náplň

Název Množství a jednotka
máslo 100 g
cukr mletý 100 g
rum 2 lžíce
Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Mleté piškoty smícháme s cukrem, změklým máslem, mlékem, rumem, kakaem a vypracujeme těsto.
Na náplň smícháme změklé máslo s cukrem a rumem.
Formičky na zajíčky vysypeme cukrem, vtlačíme kousky těsta, dole uděláme vařečkou otvor, do kterého dáme náplň. Zajíčky přilepíme na piškot.


 


RECEPTY

Kedlubnová smetanová polévka s medvědím česnekem

Postup: Zeleninu oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka. Zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignon)

Postup: Hovězí maso - použijeme zadní, kýtu (vrchní nebo spodní šál), ořech nebo klidně... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí maso v mrkvi

Postup: Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájené maso a... zobrazit recept

RECEPTY

Ovocný (biskupský) chlebíček - cukroví

Postup: Rozinky si namočíme předem alespoň na hodinu do dvou lžic rumu, sem tam je... zobrazit recept

RECEPTY

Králík na burgundský způsob

Postup: Králíka naporcujeme, můžeme použít také králičí plec, stehna nebo hřbety. Mrkev... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...