23. 1. 2019   |   svátek má Zdeněk
 

Nepečené margotkové kuřátka

Název Množství a jednotka
Margotka 2 ks
máslo 50 g
moučkový cukr 50 g
piškoty 20+20 ks

náplň

Název Množství a jednotka
máslo 100 g
cukr mletý 100 g
rum 2 lžíce
Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Tyčinky Margot rozdrtíme do mísy a smícháme s cukrem, rozdrcenými piškoty (20ks) a máslem. Pečlivě promícháme.
Z másla, cukru a rumu vymícháme náplň.
Formičky na kuřátka vysypeme cukrem a vtlačíme kousky těsta. Vařečkou uděláme otvor, do kterého dáme náplň. Kuřátka vyklopíme a přilepíme na piškot. Zdobíme podle vlastní fantazie.


 


RECEPTY

Pivovarský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na kostky... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurtový dezert s malinami

Postup: Do mísy dáme jogurt, půlku šlehačky, 2 lžíce cukru a mascarpone a společně... zobrazit recept

RECEPTY

Mamutí tajemství

Postup: Plátky vepřové kýty (ale i krkovičky, kuřecí nebo krůtí prsa) naklepeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Obrácené řízky

Postup: Maso (můžeme použít vepřovou krkovičku, krůtí prsa, kuřecí řízky) nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldový koláč s borůvkovým krémem

Postup: V míse utřeme 3 žloutky s 1 a 1/2 sklenkou moučkového cukru, přidáme postupně... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...