2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Výživová poradna › Nepečená vajíčka

Název Množství a jednotka
rumové perníčky 300 g
máslo 50 g
citrónová šťáva 50 ml

náplň

Název Množství a jednotka
máslo 100 g
cukr mletý 100 g
rum 2 lžíce
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Rumové perníčky rozdrtíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Přidáme změklé máslo a promícháme..
Formičky na vajíčka vysypeme cukrem.
Kousky těsta vtlačujeme do formiček, dole uděláme vařečkou otvor a naplníme náplní. Vajíčko vyklopíme a přilepíme na piškot.
Na náplň smícháme změklé máslo s cukrem a rumem.


 


RECEPTY

Zázvorový čaj s citrónem

Postup: Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, bio citróny omyjeme, nakrájíme i s... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne

Postup: Cibuli nakrájíme najemno a na 3 lžících olivového oleje necháme zesklovatět.... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z vepřové konzervy

Postup: Do mixéru dáme vepřové maso ve vlastní šťávě a čalamádu bez nálevu. Rozmixujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Chlebová polévka s uzeninou

Postup: Chléb nakrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a rozvaříme v 1l vody nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí po staročesku

Postup: suroviny: hovězí harfa - kousek (není nutné dávat čtvr krávy :-))1 cibule -... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...