2. 5. 2024   |   svátek má Zikmund
 

Zapomenuté heslo › Vepřové plecko na leču a fazolích

Název Množství a jednotka
vepřová plec 600 g
cibule 3 ks
fazole v tomatu 1 plechovka
sterilované lečo 1 ks
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 45 min.
Baruš


Na oleji a másle osmahneme 3 cibule. Poté přidáme nakrájené plecko na kostky a osmahneme. Podlijeme vodou s rozpuštěným masoxem a necháme vařit do poloměkka. (Nejlépe v papiňáku.) Pak přidáme 1 malé sterilované lečo a fazole v rajské omáčce. Vše necháme společně povařit, až je maso měkké. Přilijeme vodu a zahustíme hladkou moukou. Osolíme a dle chuti opepříme. Podáváme s bramborovým knedlíkem či rýží, atd.



Postup
Na oleji a másle osmahneme 3 cibule. Poté přidáme nakrájené plecko na kostky a osmahneme. Podlijeme vodou s rozpuštěným masoxem a necháme vařit do poloměkka. (Nejlépe v papiňáku.) Pak přidáme 1 malé sterilované lečo a fazole v rajské omáčce. Vše necháme společně povařit, až je maso měkké. Přilijeme vodu a zahustíme hladkou moukou. Osolíme a dle chuti opepříme. Podáváme s bramborovým knedlíkem či rýží, atd.


 


RECEPTY

"Zalitá" polévka

Postup: Starší, nejlépe okoralý chléb nakrájíme na teninké malé plátečky, v talíři... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninové rizoto

Postup: V pánvi na lžičce másla udusíme zeleninu, mraženou, jakoukoli co máte rádi,... zobrazit recept

RECEPTY

Svatomartinská husa

Postup: Pečení husy není nic složitého a takhle ji zvládne i úplný začátečník. Jen je... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládaný eidam

Postup: 1 dl oleje promícháme s mletou paprikou , chilli kořením, drceným rozmarýnem a... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená indická okurka (lagenárie dlouhá, kalabasa)

Postup: Indickou okurku - cca 400g - oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 3 - 5mm.... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...