19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Zapomenuté heslo › Játra na šťávě

Název Množství a jednotka
vepřová játra 500 g
cibule 1 ks
pepř
kmín
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
rýže
oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme dozlatova cibulku, přidáme játra a necháme zatáhnout. Podlijeme vroucí vodou (asi 1/2l), opepříme, okmínujeme a dusíme pod pokličkou doměkka. Vlijeme záklechtku (hladká mouka rozmíchaná v trošce vody), přidáme masox, povaříme 5 minut a nakonec osolíme. Podáváme s rýží.


 


RECEPTY

Paccheri plněné mletým masem a hlívou

Postup: Česnek nasekáme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme na menší části... zobrazit recept

RECEPTY

Ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat očistíme, řádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké... zobrazit recept

RECEPTY

Buchtičky se šodó

Postup: Z mléka odebereme asi půl hrnku, ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh s jablky v alobalu

Postup: Pstruhy očistíme pod tekoucí studenou vodou od slizu, případně šupin (ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Oříšková "pekáčovka"

Postup: Všechny suroviny dáme do mísy, smícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...