1. 6. 2024   |   svátek má Laura
 

Celerový salát s bílou ředkví

Název Množství a jednotka
celer 1/2 ks
bílá ředkev 1/4 ks
jablko 1 ks
šunka 30 g
bílý jogurt 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Celer a bílou ředkev - stačí půlka středně velkého celeru a kousek bílé ředkve - asi čtvrtina (podle velikosti), oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme, přidáme oloupané jablko nakrájené na kostičky a nadrobno nakrájenou šunku. Přidáme tři lžíce bílého jogurtu a lžíci majonézy (lze vynechat), osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.


 


RECEPTY

Zelí z červené řepy

Postup: Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí delikatesa

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme.Ve větší míse si připravíme marinádu. Olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Uhlířské špagety

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě (na 3l vody dám 3 lžičky soli) doměkka. Uzený... zobrazit recept

RECEPTY

Kyselé rybičky

Postup: Nejdříve si připravíme nálev. Svaříme vodu s cukrem, soli a kořením /tymián,... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvový dort

Postup: Mrkev očistíme a nastrouháme na nejjemnějším struhadle (hvězdičky) nebo... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...