19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Perník s jablky

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 400 g
cukr krupice 250 g
mléko 250 ml
vejce 1 ks
olej 100 ml
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Nastrouháme si oloupaná jablíčka bez jádřinců.
Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, mléko, vejce, olej, kakao, kypřící prášek do perníku a vše 3 minuty šleháme. Pak do těsta přidáme nastrouhaná jablíčka a dobře promícháme. Těsto vylijeme na plech s vyšším okrajem a vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.


 


RECEPTY

Bramborové myši s česnekem

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Poklademe na sádlem vymazaný pekáč... zobrazit recept

RECEPTY

Kulajda

Postup: Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky, sušené houby (sušených dáme tak... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí závitky se sušenými rajčaty

Postup: Plátky kuřecího masa naklepeme, osolíme, opepříme bílým pepřem, poklademe... zobrazit recept

RECEPTY

Pórková polévka s krupicovými noky.

Postup: Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka. V hrnci si rozpustíme máslo a nakrájený... zobrazit recept

RECEPTY

Okurky podle babičky Aničky

Postup: Koupíme si asi 5 kg nakládaček okurek, namočíme je do vody , kartáčkem očistíme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...