2. 5. 2024   |   svátek má Zikmund
 

Bulharská pomazánka

Název Množství a jednotka
rybí konzerva šproty v oleji 250 g
mletá sladká paprika 1 lžička
pálivá paprika
worchestrová omáčka 2 lžíce
plnotučná hořčice 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Maso z rybí konzervy dáme do misky a vidličkou rozmačkáme na malé kousky. K tomu přidáme sladkou mletou papriku, kdo má rád přidá i trochu pálivé, na jemno nakrájenou sterilovanou okurku, 2 prolisované stroužky česneku, 2 lžíce worcesterské omáčky, lžíci plnotučné hořčice, rajský protlak, majonézu. Pomazánku dochutíme soli. Vše promícháme a mažeme nejlépe na topinky.


Další fotografie
 


RECEPTY

Pavliny ořechové řezy

Postup: Ze všech přísad zpracujeme na vále těsto, čtvrtinu těsta odebereme a dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí karbanátky

Postup: Rybí maso povaříme asi 5 minut ve vodě. Pak ho vykostíme a umeleme. Dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z lilku

Postup: Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, rozložíme na talíř, osolíme z obou... zobrazit recept

RECEPTY

Plněná vejce

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme napůl. Opatrně vyjmeme žloutky,... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený pangasius na rozmarýnu

Postup: Zmraženou rybu (pangasius, treska, losos) rozmrazíme. Osolíme, okořeníme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...