17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Výživová poradna › Borůvkovo rybízový koláč

Název Množství a jednotka
vejce 1 ks
olej 200 ml
cukr krupice 250 g
citronová kůra 1 lžička
polohrubá mouka 500 g
Zobrazit všechny ingredience

drobenka

Název Množství a jednotka
cukr krupice 100 g
hladká mouka 80 g
máslo 50 g
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
V míse si utřeme vejce s olejem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Vše důkladně promícháme a rozetřeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem.
Koláč posypeme střídavě borůvkami a rybízem. Posypeme skořicovým cukrem a drobenkou.
Drobenku si připravíme tak, že promneme prsty cukr, mouku a máslo.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.


Další fotografie
 


RECEPTY

Třešňová bublanina vynikající

Postup: Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Platýz na citronovém másle

Postup: Platýze omyjeme, osušíme papírovou utěrkou (pokud je s kůží, tak u ocasu kůži... zobrazit recept

RECEPTY

Šopský salát exclusive

Postup: Zeleninu nakrájíme nadrobno, balkánský sýr na kostičky (trošku odeberu a... zobrazit recept

RECEPTY

Rajská omáčka s hovězím masem

Postup: Tahle omáčka je původně s hovězím masem, ale protože hovězí je drahé, klidně... zobrazit recept

RECEPTY

Pappardelle s telecím masem a medvědím česnekem

Postup: Pappardelle uvaříme v osolené vodě. Telecí maso nakrájíme na tenké nudličky.... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...