15. 5. 2024   |   svátek má Žofie
 

Rančerský salát

Název Množství a jednotka
červené fazole v nálevu 350 g
salám 200 g
vejce 3 ks
okurky sterilizované 3 ks
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Vejce si uvaříme na tvrdo.
Salám Mortadellu nebo Junior, okurky, uvařená vejce nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na jemno a vše dáme do mísy. Přidáme sterilované fazole, hořčici, majonézu, trochu kysané smetany a dochutíme pepřem a soli.


Další fotografie
 


RECEPTY

Citronovo-mandlová srdíčka

Postup: Z mouky, másla, moučkového a vanilkového cukru, mletých mandlí, žloutku a... zobrazit recept

RECEPTY

Žampionový krém

Postup: Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky (klidně na větší kousky, polévka se... zobrazit recept

RECEPTY

Medailonky s houbovou omáčkou a grilovanou polentou

Postup: Uvaříme si velmi hustou polentu - 300g polenty zalijeme litrem vlažné vody,... zobrazit recept

RECEPTY

Hříbková krémová polévka

Postup: Dvě hrsti sušených hříbků namočíme do 1,5l studené vody nejlépe přes noc. Druhý... zobrazit recept

RECEPTY

Slovenská kapustnica

Postup: Uzené koleno spolu s bobkovými listy, novým kořením uvaříme doměkka. Měkké... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

PENZIONY

U Strakatého koně

Penzion je díky své poloze na samotě u lesa ideálním místem jak pro rodinnou...