Název | Množství a jednotka |
---|---|
rajčata | 60 g |
paprika | 150 g |
ředkvička | 70 g |
cibulka | 30 g |
vaječný bílek slepičí | 1 ks |
vlašské ořechy | 5 g |
Lučina | 20 g |
chléb celozrnný žitný | 60 g |
mléko polotučné | 150 ml |
olivový olej | 1 lžička |
citrónová šťáva | 1 lžička |
sůl | |
pepř |
Postup: Rozinky přelijeme horkou vodou nebo rumem a necháme nabobtnat. Kaštanovou mouku... zobrazit recept
Postup: Do mísy nalijeme olej podle potřeby, obvykle tak cca 150 ml. Přidáme... zobrazit recept
Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji ji osmažíme dozlatova. Hlívu... zobrazit recept
Postup: Fazole a houby den předem namočíme a druhý den uvaříme doměkka. Osolíme,... zobrazit recept
Postup: Do hlubší pánve dáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Na... zobrazit recept
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek