20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Salát s ředkvičkami a fenyklem

Název Množství a jednotka
čerstvý fenykl 1 ks
velká mrkev 1 ks
insalatina salát 100 g
jablko 1 ks
ředkvička 6 ks
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Čerstvý fenykl očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, ředkvičky nakrájíme na plátky a jablko na kostičky. V míse smícháme vše dohromady s natrhaným listovým salátem a zalijeme zálivkou připravenou z lžíce olivového oleje, šťávy z celého citrónu, soli a pepře podle chuti. Promícháme a necháme půl hodinky vychladit. Můžeme přidat lžičku cukru a pokapat salát balsamikem.


 


RECEPTY

Bažant na divoko

Postup: Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicové těstoviny

Postup: Těstoviny uvaříme ve slané vodě s trochou oleje podle návodu na sáčku.... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka ze zelených fazolek

Postup: Fazolky i s nálevem dáme do hrnce, přidáme brambory nakrájené na kostičky,... zobrazit recept

RECEPTY

Bůček s houbami

Postup: Bůček nakrojíme na plátky, prosolíme, potřeme grilovacím kořením , kmínem a... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne s kukuřicí

Postup: Najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...