3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Zapomenuté heslo › Borůvkové potěšení

Název Množství a jednotka
zakysaná smetana 4 kelímky
piškoty 300 g
borůvky 3 dl
cukr mletý
rum
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření:
Jarča



Postup
V míse promícháme zakysané smetany s borůvkami nebo s borůvkovou marmeládou. Pokud je třeba, přidáme trochu cukru.
Chlebíčkovou formu si vyložíme potravinářskou fólii. Dno poklademe piškoty těsně vedle sebe. Můžeme je lehce pokapat rumem. Nalijeme trochu krému a opět piškoty. Vrstvy střídáme dokud nespotřebujeme krém. Poslední vrstva jsou piškoty. Moučník dáme přes noc ztuhnout do ledničky. Druhý den vyklopíme a odstraníme fólii.


 


RECEPTY

Buchtičky se šodó

Postup: Z mléka odebereme asi půl hrnku, ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících... zobrazit recept

RECEPTY

Kopr ve sladkokyselém nálevu

Postup: Čerstvý, opláchnutý kopr drobně nasekáme, dáme do malých skleniček a zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Losos v bylinkové krustě s medvědím česnekem

Postup: Velkou hrst medvědího česneku, lžíci petrželky, 2 stroužky česneku, lžíci... zobrazit recept

RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli i česnek, přidáme mletou papriku.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...