21. 5. 2024   |   svátek má Monika
 

Tatrankové kuličky

Název Množství a jednotka
tatranky 150 gramů
hera 125 gramů
cukr mletý 125 gramů
lískové oříšky 1 lžíce
rum 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 50 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Tatranky rozlámeme na menší kousky, nasypeme do nožového mixéru a rozdrtíme. Dáme do mísy. Přidáme rozpuštěný tuk, cukr, pražené mleté oříšky a rum. Promícháme a necháme v ledničce ztuhnout.Tvoříme kuličky, které obalujeme ve strouhaném kokosu, nebo v mletých oříšcích.


 


RECEPTY

Guláš ze srdíček a jater

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na oleji a másle. Než cibule... zobrazit recept

RECEPTY

Zelný salát s mrkví

Postup: Půlku menšího hlávkového zelí nakrouháme, podlijeme vodou a povaříme v osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Pavliny ořechové řezy

Postup: Ze všech přísad zpracujeme na vále těsto, čtvrtinu těsta odebereme a dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí závitky se sušenými rajčaty

Postup: Plátky kuřecího masa naklepeme, osolíme, opepříme bílým pepřem, poklademe... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na víně s tymiánem a rajčaty

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a jemně okořeníme tymiánem. Rajčata spaříme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...