25. 6. 2022   |   svátek má Ivan
 

Jednoduché zapečené nudle

Název Množství a jednotka
těstoviny - spirály 350 g
libové párky 3 ks
velká cibule 1 ks
vejce 3 ks
mléko 50 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Nakrájíme si cibuli nadrobno a uzeninu na kostičky (můžeme použít párkový, šunkový salám vcelku, kousek uzeného, jemné párky, co máme doma) na kostičky. Zapékací misku vymažeme olejem, vsypeme do něj scezené těstoviny, přidáme nakrájenou cibuli a uzeninu, okořeníme podravkou a pepřem a všechno promícháme. V hrnku vidličkou rozšleháme tři vajíčka s troškou mléka, zalijeme jimi těstoviny a v troubě při teplotě 190° zakryté zapečeme asi půl hodinky, ke konci na pět minut pekáček odkryjeme.
Podáváme s kyselými okurkami.


 


RECEPTY

Mrkvový salát

Postup: Mrkev očistíme a jemně nastrouháme. dáme do misky a přidáme podle své chuti... zobrazit recept

RECEPTY

Hříbečky - dortíčky z lískových oříšků

Postup: Ze všech přísad zpracujeme těsto (na vál navážíme všechny sypké přísady,... zobrazit recept

RECEPTY

Pišingr (Pischingerův dort)

Postup: Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme cukr, 4 lžíce mléka,... zobrazit recept

RECEPTY

Gulášová polévka s bílými fazolemi

Postup: Fazole den předem namočíme. Druhý den nakrájíme maso, orestujeme jej na cibuli,... zobrazit recept

RECEPTY

Pivovarský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na kostky... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace F-club

F-club je nekuřácké společenské a rehabilitační centrum v Ostravě-Mariánských...