20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Jednohubky s pomazánkou

Název Množství a jednotka
vejce slepičí vařené (celé) 3 kusy
měkký tvaroh 250 gramů
máslo 200 gramů
zakysaná smetana 1 kelímek
strouhaný křen 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

na ozdobu

Název Množství a jednotka
klobása
okurka kyselá
cherry rajčátka
salám Vysočina
nakládané olivy
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Uvaříme 3 vejce natvrdo.
Připravíme základ 3 pomazánek. Do mísy si dáme tvaroh, nastrouhané vejce, změklé máslo, podle potřeby zakysanou smetanu, sůl. Vše důkladně promícháme. Tento základ rozdělíme na 3 části.
Do jedné části přidáme nastrouhaný křen, nebo krenex.
Do druhé části přidáme nastrouhaný sýr.
Do třetí části vmícháme jemně nakrájenou sterilovanou okurku, lžičku hořčice, mletou papriku podle chuti a nastrouhanou vysočinu.
Rohlíky nakrájíme na centimetrové kolečka . Část rohlíků potřeme křenovou pomazánkou, část potřeme sýrovou pomazánkou a část okurkovou pomazánkou. Zdobíme podle vlastní fantazie kolečkem klobásy, okurky, rajčetem nebo rolkou ze salámu.


Další fotografie
 


RECEPTY

Medvědí tlapky

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme na mlýnku nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Zasypeme paprikou, hladkou moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Tataráček z avokáda

Postup: Větší avokádo (nebo dvě menší) oloupeme, rozkrojíme napůl, zbavíme pecky a... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová pečeně na medu a rozmarýnu

Postup: 1kg vepřové pečeně bez kosti vcelku potřeme marinádou z olivového oleje a medu... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičková polévka

Postup: Svazek ředkviček očistíme, necháme i pár pěkných listů. Ředkvičky nakrájíme na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Stará kuželna

Restaurace Stará kuželna nabízí domácí kuchyni, exclusivní vinnou nabídku,...