2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Koule z mletého masa na zelenině

Název Množství a jednotka
mleté maso 400 gramů
nastrouhaný sýr 100 gramů
máslo 120 gramů
celer bulvový 1/4 kusu
mrkev 1 kus
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli . Okořeníme tymiánem a pepřem. Důkladně promícháme . Tvoříme asi 4 centimetrové kuličky.
Na pánvi rozpustíme máslo a na něm podusíme nastrouhaný celer, mrkev, jemně nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.Okořeníme rozmarýnem, tymiánem, pepřem a soli. Dusíme asi 15 minut a přidáme překrájená rajčata. Chvíli podusíme a do tohoto základu dáme masové koule.Chvíli dusíme, pak podlijeme vývarem a dodusíme do měkka.


 


RECEPTY

Celerový salát s ořechy

Postup: Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse smícháme nastrouhaný celer s... zobrazit recept

RECEPTY

Kořeněné koláčky

Postup: V misce smícháme všechno suché - 100g mletých ořechů, 100g hladké mouky, 1... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené farfalle s kuřecími játry

Postup: Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky, žampióny oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Placičky jako příloha do polévek

Postup: Rohlíky nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme. Dáme do misky a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

České buchty

Postup: Trošku mléka (asi čtvrt hrnku) ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...