Kokosové pusinky podle tohoto receptu jsou vynikající a krásně měkké.
Postup
Bílky s cukrem šleháme ve vodní lázni asi 15 minut. pak hrnec z vodní lázně vytáhneme a vařečkou vmícháme nejprve mouku, citronovou kůru a nakonec kokos. Na plech vyložený pečícím papírem lžičkou nebo zdobicím sáčkem tvoříme kopečky (pusinky) a pomalu upečeme při 150°až mírně zrůžoví okraje.
Tip: Lžičku, kterou dělám pusinky, namáčím ve studené vodě, aby se těsto tolik nelepilo. Dejte pozor, abyste pusinky v troubě nepřesušili, byly by tvrdé.
Do těsta můžeme přidat na kousky nakrájené kandované ovoce, pusinky jsou pak barevné.
Rozmarýn
(rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni
i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ...
zobrazit článek