14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Zapomenuté heslo › Ořechové pusinky

Název Množství a jednotka
bílek 2 ks
moučkový cukr 100 g
mleté vlašské ořechy 170 g
citronová kůra
čokoládová poleva
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Z bílků ušleháme pevný sníh. Opatrně do něj vařečkou zamícháme cukr, mleté ořechy a kůru z 1/4 citrónu. Na plech vyložený pečícím papírem lžičkou nebo zdobicím sáčkem nanášíme kousky těsta a mírně vyhřáté troubě na 150°je upečeme - spíše usušíme. Vychladlé pusinky poléváme čokoládovou polevou a zdobíme 1/4 ořechu.

Z tohoto množství je cca 67 ks pusinek.

Tip:
Množství ořechů je orientační vzhledem k různé velikosti vajec, konzistence těsta musí být taková, aby se na plechu nerozteklo - pusinky zasyrova musí zůstat ve tvaru, v jakém je na plech nanášíme.


 


RECEPTY

Špagety s houbovou omáčkou

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Připravíme si bešamel – rozpustíme máslo,... zobrazit recept

RECEPTY

Oříško čokoládové trubičky

Postup: Na vál si dáme prosátou hladkou mouku, mletý cukr, rozkrájené máslo, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášek na husto (hrášek na smetaně)

Postup: Dvě plechovky (po 400 g) vyklopíme i s nálevem do hrnce a přivedeme k varu. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový džem

Postup: Nejprve si nachystáme skleničky - vyvaříme skleničky i víčka, nebo to za nás... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové na česneku, paprikách a morkové kosti

Postup: Nadrobno nakrájíme 2 větší cibule, papriky (nejlépe bílé slovenské) na proužky,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...