9. 5. 2024   |   svátek má Ctibor
 

Výživová poradna › Mandlová kolečka

Název Množství a jednotka
mleté mandle 150 gramů
hladká mouka 150 gramů
máslo 150 gramů
vanilkový cukr 2 balíčky

žloutková poleva

Název Množství a jednotka
vaječný žloutek slepičí 3 kusy
cukr mletý 150 gramů
vanilkový cukr 1/2 balíčku
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Mandle povaříme ve vroucí vodě cca minutu a ještě horké oloupeme. Když vychladnou, tak je umeleme.
Na vál prosejeme mouku, mleté mandle, měkké máslo, vanilkový cukr. Vypracujeme hladké těsto, které dáme na hodinu do chladničky. Pak těsto na vále rozválíme a vykrojíme kolečka. Upečeme je ve vyhřáté troubě. Upečená a vychladlá kolečka, slepíme marmeládou nebo krémem, potřeme žloutkovou polevou na ozdobíme.
Žloutkovou polevu připravíme tak, že vymícháme dohladka žloutky s mletým a vanilkovým cukrem.


 


RECEPTY

Broskvové řezy

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Ruské pirohy

Postup: Z hladké mouky, tvarohu a změklého másla vypracujeme na vále vláčné těsto. Je... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicovo-česneková polévka

Postup: Na másle lehce opražíme dorůžova krupičku, zalijeme vývarem, přidáme očištěnou... zobrazit recept

RECEPTY

Treska ukrytá v lilku

Postup: Lilek rozpůlíme a lžící vydlabeme, aby zůstaly okraje asi 1cm. Rajčata spaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí po sardsku

Postup: Jehněčí plec omyjeme, osušíme a pečlivě odblaníme. Maso na několika místech... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...