16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Budapešťská pomazánka

Název Množství a jednotka
měkký tvaroh 250 gramů
máslo 60 gramů
bílý jogurt 2 - 3 lžíce
cibule 1/2 - 1 kusu
mletá paprika 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Změklé máslo utřeme s tvarohem a jogurtem. Přidáme mletou sladkou papriku, můžeme přidat i trochu pálivé, na jemno nakrájenou cibuli, sterilovanou červenou papriku a dochutíme soli. Vše důkladně promícháme.


Další fotografie
 


RECEPTY

Platýz na citronovém másle

Postup: Platýze omyjeme, osušíme papírovou utěrkou (pokud je s kůží, tak u ocasu kůži... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová pomazánka se sardelovou pastou

Postup: Tvaroh utřeme s máslem a sardelovou pastou, přidáme nastrouhanou cibuli,... zobrazit recept

RECEPTY

Dort "medvídek"

Postup: Žloutky ušleháme - můžeme vařečkou nebo ve šlehači, postupně za stálého šlehání... zobrazit recept

RECEPTY

Dušená kapusta

Postup: Kapustu (je úplně jedno, jestli normální nebo kadeřavou - obyčejná je po... zobrazit recept

RECEPTY

Tyrolský bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Stará kuželna

Restaurace Stará kuželna nabízí domácí kuchyni, exclusivní vinnou nabídku,...