16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Zapečená růžičková kapusta

Název Množství a jednotka
růžičková kapusta 500 g
moravské uzené 150 g
smetana ke šlehání 200 ml
vejce 1 ks
podravka 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Kapustičkám odřízneme košťály a odstraníme škaredé listy. V osolené vodě je povaříme 20 minut téměř doměkka. Do vyšší nádobky odebereme 100ml vody, ve které jsme kapustičky vařili, přidáme 5 uvařených kapustiček a společně je rozmixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované kapusty vlijeme šlehačku, přidáme vajíčko a rozšleháme. Osolíme, opepříme, můžeme ochutit troškou podravky. Zbylou růžičkovou kapustu scedíme a vložíme do máslem vymaštěné zapékací misky. Zasypeme nakrájeným uzeným masem (nebo pěknou anglickou). Zalijeme připravenou kapustovo-šlehačkovou směsí a zakryté pečeme v troubě na 180° asi půl hodinky. Těsně před dopečením zapékací formu odkryjeme, posypeme parmezánem a dopečeme dozlatova.

Tip:
Místo parmezánu můžeme dát eidam, goudu nebo ementál.
A kdo hubne, místo šlehačky dá mléko a místo uzeného krůtí šunku :-).


Další fotografie
 


RECEPTY

Houby v tuku

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a dusíme na tuku. Do hrnce dáme lžíci... zobrazit recept

RECEPTY

Maminčin jablkový závin 2

Postup: Na vál prosijeme mouku a přidáme místo prášku do pečiva prášek do perníku. ... zobrazit recept

RECEPTY

Mléčná polévka

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby byly... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkový koláč s mandlemi

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová panenka Wellington

Postup: Na 4 porce potřebujeme dva špalíčky vepřové panenky o délce cca 20 cm. Osolíme,... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...