Název | Množství a jednotka |
---|---|
brambory | 1 kg |
česnek | 5 stroužků |
sádlo | cca 1 lžíce |
sůl |
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Poklademe na sádlem vymazaný pekáč nebo plech, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem, promícháme. Pečeme necelou půlhodinku dozlatova.
Podáváme jako přílohu k masům nebo jen tak samostatně jako rychlou večeři.
Postup: V kastrůlku si rozpustíme máslo. Smícháme mléko s vejci, moukou, špetkou soli a... zobrazit recept
Postup: Křen oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmixujeme najemno.... zobrazit recept
Postup: Tvaroh, šlehačku a bílý smetanový jogurt smícháme nejprve vařečkou. Přidáme 2... zobrazit recept
Postup: Ze všech přísad zpracujeme na vále těsto, čtvrtinu těsta odebereme a dáme do... zobrazit recept
Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě (na 3l vody dám 3 lžičky soli) doměkka. Uzený... zobrazit recept
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek
Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...