7. 6. 2025   |   svátek má Iveta/Slavoj
 

Polévka z růžičkové kapusty

Název Množství a jednotka
růžičková kapusta 500 g
mrkev 2 ks
brambory 3 ks
malá cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Růžičkovou kapustu očistíme, odstraníme škaredé listy a vložíme do hrnce. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a brambory nakrájené na kostičky, zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme majoránkou a uvaříme doměkka. Slaninu nakrájenou na proužky osmahneme a přidáme do polévky. Na másle a cibulce připravíme růžovou jíšku, vlijeme do polévky. Povaříme 5 minut a dochutíme nastrouhaným česnekem, případně kouskem masoxu.

Tip:
Místo slaniny můžeme použít uzené žebro, kousek uzeného nebo na kolečka nakrájenou klobásku.


 


RECEPTY

Domácí műsli

Postup: Do větší mísy nasypeme balení ovesných vloček, pohankové vločky, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Hanácká zelňačka

Postup: Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme 1l studené vody, osolíme, přidáme pepř,... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňové pyré

Postup: Dýni očistíme, lžící vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a společně s... zobrazit recept

RECEPTY

Sulc (huspenina)

Postup: Kolínka a nožičky omyjeme a pečlivě odstraníme případné štětiny - buďto je... zobrazit recept

RECEPTY

Tříbarevné řezy

Postup: Nejprve si uvaříme pudink ze 1/4 litru mléka, jednoho pudinkového prášku a cca... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Hledáte magazín pro zdravý život? Už nehledejte – právě jste jej našli!

Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých rukou a přesně pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...