19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Výživová poradna › Čočková polévka

Název Množství a jednotka
čočka 300 g
klobása 1 ks
brambory 3 ks
vejce 1 ks
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Mamut :-)


Klasická čočkovka.



Postup
Čočku uvaříme v asi 1 a půl litru vody s bobkovým listem do poloměkka asi třičtvrtě hodiny. Přidáme brambory a uzeninu, osolíme, okořeníme a vaříme doměkka. Přidáme zásmažku na cibulce a špeku, povaříme ještě pět minut a nakonec přidáme prolisovaný česnek. Do hotové polévky vmícháme vajíčko, necháme už jen probublat.


 


RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Malé červené řepy (cca 2až tři kusy) opláchneme a dáme uvařit (nejlépe, aby... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkové řezy

Postup: Roztopíme si máslo a necháme chvilku vychladnout. Celá vajíčka ušleháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňovo-meruňkový koláč

Postup: Křehké těsto:Na vále smícháme mouku, 140g moučkového cukru, citronovou kůru a... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječná tlačenka

Postup: Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme sterilovaný... zobrazit recept

RECEPTY

Kmínová polévka s vejcem

Postup: Nejdříve si nasucho opražíme hladkou mouku, budeme potřebovat 2 lžíce.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...