2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Kyselica

Název Množství a jednotka
kysané zelí 500 g
anglická slanina 150 g
klobása 2 nožky
brambory 3 ks
nakládané houby 100 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: slovenská
Příprava: 20 min.
Vaření: 01 h.
Jarča



Postup
Kyselé zelí překrájíme a dáme do většího hrnce. Dáme trochu kmínu a soli. Vaříme do měkka.
Zvlášť osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, zaprášíme ji moukou, osmažíme zalijeme vodou a provaříme.
Brambory oloupeme nakrájíme na kostičky a dáme zvlášť vařit do měkka.
Slaninovou jíšku a uvařené brambory přidáme k měkkému zelí, nakrájíme klobásu a také ji přidáme k zelí. Dále přidáme sterilované překrájené houby a smetanu. Pokud je třeba přilijeme vodu a vše povaříme. Dochutíme octem cukrem a soli.


 


RECEPTY

Kuřecí stehna na medu s vůní rozmarýnu

Postup: Kuřecí stehna opláchneme, osolíme, okořeníme rozmarýnem a hrubě mletým pepřem... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkové kuličky

Postup: Čokoládový krém smícháme s višňovou marmeládou, přidáme strouhaný perník a rum... zobrazit recept

RECEPTY

Musaka

Postup: 2 středně velké lilky omyjeme, odkrojíme konce a neoloupané je nakrájíme na 1/2... zobrazit recept

RECEPTY

Zapékané kotlety pod grilem

Postup: Kotlety omyjeme a osušíme. Rozklepeme, osolíme a opepříme. Po stranách... zobrazit recept

RECEPTY

Středomořský salát s cizrnou a fenyklem

Postup: Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme cizrnu - vařenou nebo... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

La Rosa café restaurant

Restaurace s penzionem La Rosa se nachází v centru města Frýdek-Místek,...