17. 6. 2025   |   svátek má Adolf
 

Tvarohový nákyp

Název Množství a jednotka
tvaroh 400 gramů
smetana 1 dl
vejce 2 kusy
cukr mletý 3 lžíce
vanilkový cukr 1 sáček
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 35 min.
Jarča



Postup
Rozinky namočíme na hodinu do vody nebo rumu .
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nastrouháme.
Tvaroh smícháme se smetanou, žloutky, citronovou kůrou. cukrem, vanilkovým cukrem, krupičkou, rozinkami bez rumu, nastrouhanými jablky a sněhem ušlehaným ze dvou bílků. Do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy dáme tvarohovou hmotu, poklademe ji plátky másla a dáme do trouby péct na 30 - 40 minut.



 


RECEPTY

Celerová polévka

Postup: Nastrouháme si půlku menšího celeru.Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkové zelí

Postup: Kysané červené zelí necháme okapat. V rendlíku na sádle osmažíme nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Králík na burgundský způsob

Postup: Králíka naporcujeme, můžeme použít také králičí plec, stehna nebo hřbety. Mrkev... zobrazit recept

RECEPTY

Indická fazolová polévka

Postup: Cibuli, česnek, celer, zázvor oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno,... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvový salát

Postup: Mrkev očistíme a jemně nastrouháme. dáme do misky a přidáme podle své chuti... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Sluníčko

Penzion Sluníčko *** nabízí díky své poloze, na úpatí Lysé hory, překrásný...