17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Lasagne s dýní a rajčaty

Název Množství a jednotka
lasagne 500 gramů
dýně 500 gramů
rajčata 300 gramů
sýr Parmezán 150 gramů
máslo 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 20 min.
Vaření: 50 min.
Jarča



Postup
Z dýně vybereme semínka, oloupeme ji a nakrájíme na kostky.Do rendlíku dáme trochu vody a přidáme dýni. Podusíme do měkka a rozmixujeme.
Na másle opražíme mouku, zalijeme ji mlékem, chvíli povaříme, přidáme dýni a dochutíme pepřem a soli.
Lasagne uvaříme podle návodu na sáčku.
Zapékací misku dobře vymažeme a vrstvíme - lasagne, omáčku, rajčata, opakujeme a poslední vrstvou budou lasagne. Dáme do trouby a asi 20 minut zapékáme. Pak posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.


 


RECEPTY

Kuřecí stehna v kabátku

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, posypeme paprikou, podle chuti... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášková omeleta

Postup: Sterilovaný hrášek necháme v cedníku okapat - na jednu porci potřebujeme 4... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová střecha

Postup: Utřeme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a tvarohem. Můžeme ochutit rumem.... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka ze zbytku masa

Postup: Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové,... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky nadívané jatýrky

Postup: Vepřová (nebo kuřecí) játra nakrájíme na co nejmenší kostičky a orestujeme na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...