25. 1. 2022   |   svátek má Miloš
 

Francouzská cibulová polévka

Název Množství a jednotka
cibule 5 ks
máslo 1 lžíce
olej 1 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
bílé víno 1 dl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: francouzská
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Orestujeme ji na másle s trochou oleje dozlatova. zaprášíme moukou a ještě chvíli restujeme. Pak zalijeme vínem a vývarem nebo vodou, osolíme, opepříme. Vaříme asi 15 minut.
Rohlík nebo bagetku nakrájíme na kolečka, posypeme hustě strouhaným sýrem a zapečeme v troubě asi 10 minut.
Opečené sýrové bagetky se sýrem klademe do talířů, zalijeme polévkou a posypeme petrželkou.


 


RECEPTY

Hříbečky - dortíčky z lískových oříšků

Postup: Ze všech přísad zpracujeme těsto (na vál navážíme všechny sypké přísady,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na jablkách po staročesku

Postup: Kuřecí stehna osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáčku. Česnek oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové na česneku, paprikách a morkové kosti

Postup: Nadrobno nakrájíme 2 větší cibule, papriky (nejlépe bílé slovenské) na proužky,... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky na víně s brusinkami

Postup: Křepelky nasolíme, potřeme citronovou šťávou, lehce opepříme hrubě mletým... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí játra na víně s fenyklem a jasmínovou rýží

Postup: Kuřecí játra opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, ostrým nožem odstraníme... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...